10 Aralık 2014 Çarşamba

Dünya'nın En Değerli Madenleri

Altın

Altın tüm dünyada yaygın olarak bilinen en değerli metallerden biri. Takı olarak kullanımının dışında elektrik iletkenliği ve korozyon direnci için de kullanılıyor.

Rodyum
Rodyum 1 gramı: 58 dolar Rodyum çoğunlukla bir otomobilin karbon emisyonlarını azaltmak için üç yollu katalitik konvertörlerle kullanılır.

Platinyum

Platinyum 1 gramı: 58 dolar Platin bilimsel deneylerde katalizör olarak kullanılırken aynı zamanda takı malzemesi de olabilir. Bunun dışında kanser tedavisinde kullanılan ilaçlarda da bu maddeye rastlayabiliriz.

Plütonyum

Plütonyum 1 gramı: 4000 dolar Askeri amaçlar ve nükleer reaktörler için kullanılan Plutonyum, üst düzeyde zehirli ve kanser yapıcı bir maddedir.

Painite

Painite 1 gramı: 9000 dolar Nadir bulunan bir borot minerali olan, içindeki demir oranına göre farklı renklerde bulunan Painite, şifa niyetine kullanılan bir kristaldir.

Taaffeite

Taaffeite 1 gramı: 2500- 20.000 dolar Leylak renkli bu mücevher elmasdan çok daha kıt bulunan bir madendir.

Tritium

Tritium 1 gram: 30.000 dolar Tritium, tiyatro, okul ve ofis binalarında bulunan ÇIKIŞ işaretlerinde kullanılan bir maddedir. Sadece ABD'de 2 milyondan fazla trityum EXIT işaretleri bulunmaktadır.

Pırlanta

Pırlanta 1 gramı: 55.000 dolar En sert maddelerden biri ve değerli bir taş olan pırlanta, saf karbondur. Taç, kemer ve külah olmak üzere 3 bölümden oluşur.

Kaliforniyum

Kaliforniyum 252 1 gramı: 27 milyon dolar Gerçekte herhangi bir pratik kullanım alanı olmayan kaliforniyum 252, 1950 yılında keşfedilmiş bir maddedir.

Antimatter (Antimadde)

Antimatter (Antimadde) 1 gramı: 62 trilyon dolar Dünyanın en pahalı maddesi ünvanına sahip; Antimatter, muhtemelen uzay yakıtı olarak kullanılabilir ancak bunun için pahalı ve ileri bir teknolojiye ihtiyaç var.

Kaynak: mynet

0 yorum:

Yorum Gönder